ekatanalotis.grUncategorizedΔίκτυο ΟΤΕ/ΟΤΕΝΕΤ
ekatanalotis.grUncategorizedΔίκτυο ΟΤΕ/ΟΤΕΝΕΤ
Uncategorized

Δίκτυο ΟΤΕ/ΟΤΕΝΕΤ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Δίκτυο Κορμού της OTENET είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε:

 • να εξασφαλίζει τη γεωγραφική κάλυψη του συνόλου της χώρας
 • να εξυπηρετεί μεγάλο όγκο κίνησης κάθε στιγμή
 • να επεκτείνεται ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν
 • να παρέχει όλες τις υπηρεσίες Internet αλλά και των συναφών εφαρμογών
 • να καλύπτει τις αυξημένες απαιτήσεις σε χωρητικότητα των ευρυζωνικών υπηρεσιών
 • να έχει τη μέγιστη δυνατή διαθεσιμότητα
 • να έχει την ελάχιστη καθυστέρηση μεταξύ δύο οποιονδήποτε σημείων

Ταχύτητες διασύνδεσης στο εσωτερικό:

Το Δίκτυο Κορμού, που σχηματίζεται με τη διασύνδεση των Κόμβων, χρησιμοποιεί κυκλώματα των:

 • 310 Mbps για τη ζεύξη Αθήνας – Θεσσαλονίκης.
 • 155 Mbps για τις ζεύξεις Κεντρικού Κόμβου Αθήνας – Κόμβου Αμαρουσίου, όπου λειτουργεί και το Data Center της OTENET, Κεντρικού Κόμβου Αθήνας – Κόμβου Σίνα και Αθήνας – Πάτρας.
 • 34 Mbps για τις ζεύξεις Κωλέττη – Ακρόπολης, Αθήνας – Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης – Καβάλας και Θεσσαλονίκης – Λάρισας.
 • 16 Mbps για τη ζεύξη Πατρών – Ιωαννίνων.
 • 10 Mbps για τις ζεύξεις Κωλέττη – Χαλανδρίου, Αθήνας – Ρόδου και Ηρακλείου – Χανίων.
 • 9 Mbps για τη ζεύξη Θεσσαλονίκης – Κοζάνης.
 • 8 Mbps για τις ζεύξεις Πάτρας – Τρίπολης, Λάρισας – Τρικάλων, Καβάλας – Κομοτηνής και Αθήνας – Χαλκίδας.
 • 6 Mbps για τις ζεύξεις Αθήνας – Σύρου και Λάρισας – Βόλου.
 • 4 Mbps, 2 Mbps και 1 Mbps για τους υπόλοιπους Κόμβους του Δικτύου.

Ταχύτητες διασύνδεσης με το διεθνές Internet:

Η διασύνδεση του Δικτύου της OTENET με το Διεθνές Internet γίνεται μέσω επίγειων κυκλωμάτων οπτικών ινών συνολικής χωρητικότητας 11,5 Gbps με δύο σημεία διασύνδεσης: ένα από τον Κεντρικό Κόμβο της Αθήνας & ένα από τον Κόμβο Θεσσαλονίκης, μισθωμένων από την OTEGlobe.

Μέσω του διεθνούς Δικτύου MSP (MultiService Platform) της OTEGlobe το Δίκτυο της OTENET διασυνδέεται με τα Διεθνή Δίκτυα Κορμού μεγάλων Tier 1 Φορέων, όπως Telia – Sonera, Flag, Level 3, καθώς και με τους δύο μεγαλύτερους Ευρωπαϊκούς Κόμβους Internet του Λονδίνου και του Άμστερνταμ.

Με τον τρόπο αυτό, εκτός των άλλων, διατηρείται υψηλή η ποιότητα της διεθνούς διασύνδεσης του δικτύου OTENET, το οποίο είναι και το μόνο δίκτυο στην Ελλάδα που παρέχει διεθνή διασύνδεση από τον Κόμβο της Θεσσαλονίκης για τους πελάτες της Bόρειας Ελλάδας.

Η χωρητικότητα των Κυκλωμάτων του Δικτύου Κορμού και των διεθνών ζεύξεων αναβαθμίζεται όταν η μέγιστη χρησιμοποίηση τους φθάνει το 90%.

Το Δίκτυο OTENET συνδέεται επίσης στο Εθνικό Κέντρο Διασύνδεσης Δικτύων Internet (AIX – Athens Internet eXchange) με κύκλωμα 1 Gbps και στο αντίστοιχο Δίκτυο της OTENET Telecommunications (OTENET Telecom) με κύκλωμα 2 Μbps μεταξύ Αθηνών – Λευκωσίας με στόχο την εξυπηρέτηση της κίνησης μεταξύ των πελατών των δύο φορέων. Είναι σημαντικό ότι το σύνολο της χωρητικότητας αυτής διατίθεται για αποκλειστική παροχή υπηρεσιών Internet.

ΚΟΜΒΟΙ

Το Δίκτυο της OTENET διαθέτει Κόμβους σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της χώρας. Με τον σχεδιασμό αυτό μειώνονται στο ελάχιστο τα τηλεπικοινωνιακά τέλη πρόσβασης για τους πελάτες της εταιρίας μας.

Συγκεκριμένα, το Δίκτυο της OTENET περιλαμβάνει σήμερα εξήντα τέσσερις (64) ιδιόκτητους Κόμβους στις πόλεις: Αθήνα (Kωλέττη, Ακρόπολη, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Γλυφάδα, Πειραιά, Ελευσίνα, Παιανία), Θεσσαλονίκη (Κέντρο της πόλης ,βιομηχανική περιοχή Σίνδου, Φοίνικας), Καβάλα , Λάρισα, Ιωάννινα, Πάτρα, Ηράκλειο, Ρόδο, Μυτιλήνη, Ξάνθη, Βόλο, Λαμία, Χαλκίδα, Κέρκυρα, Κόρινθο, Καλαμάτα, Σύρο, Χανιά, Κοζάνη, Αλεξανδρούπολη, Αγρίνιο, Βέροια, Καστοριά, Κομοτηνή, Ναύπλιο, Ρέθυμνο, Σέρρες, Τρίκαλα Θεσσαλίας, Αργοστόλι Κεφαλληνίας, ’Άγιο Νικόλαο Κρήτης, ’Αρτα, Έδεσσα, Ζάκυνθο, Hγουμενίτσα, Κατερίνη, Λιβαδειά, Πολύγυρο Χαλκιδικής, Πρέβεζα, Πύργο Ηλείας, Βαθύ Σάμου, Σπάρτη, Τρίπολη, Δράμα, Κιλκίς, Γρεβενά, Καρδίτσα, ’Αμφισσα, Καρπενήσι, Λευκάδα, Χίο, Λιμένα Χερσονήσου, ’Αργος, Φλώρινα, Μεσολόγγι, Ορεστιάδα.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ
Τα  modems που χρησιμοποιούνται στους κεντρικούς ιδιόκτητους κόμβους της εταιρίας για πρόσβαση μέσω Τηλεφωνικού Δικτύου υποστηρίζουν το πρωτόκολλο V.92 ITU, παρέχοντας ταχύτητες πρόσβασης μέχρι 56 Kbps και 20%-60% μεγαλύτερη ταχύτητα στο download λόγω συμπίεσης και 50% ταχύτερη υλοποίηση σύνδεσης, εφόσον έχουν εγκαταστήσει και οι συνδρομητές το αντίστοιχο modem.

Επίσης σε όλους τους Κόμβους έχει εγκατασταθεί εξοπλισμός για πρόσβαση μέσω Δικτύου ISDN.

Η OTENET είναι πρωτοπόρος στην παροχή υπηρεσιών πρόσβασης ADSL, για γρήγορη και συνεχή πρόσβαση στο Internet, αλλά και για προσφορά IP-VPNs.

Τα σημεία διασύνδεσης με το Δίκτυο του ΟΤΕ είναι στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να πολλαπλασιαστούν όταν αυτό καταστεί δυνατό από τον Πάροχο.

Η OTENET είναι η πρώτη και μοναδική εταιρία στην Ελλάδα που για την αναβάθμιση του Δικτύου Κορμού δημιούργησε 4 GigaPOPs (Κόμβοι με Gigabit Routers, Gigabit LAN και Gigabit Edge service routers). Η εξέλιξη αυτή θα συνεχιστεί το ίδιο δυναμικά με την προσθήκη και άλλων τέτοιων κόμβων.

H OTENET με την ουσιαστική ωρίμανση της τεχνολογίας MPLS, έχει πλήρως υιοθετήσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία και είναι σε θέση να δώσει όλες τις εξελιγμένες υπηρεσίες που βασίζονται σε αυτή.

Οι λύσεις MPLS VPN της OTENET συνδέουν δικτυακά τα γεωγραφικώς διασκορπισμένα σημεία παρουσίας (POPs) του πελάτη μειώνοντας σημαντικά τα τηλεπικοινωνιακά κόστη του. Εξασφαλίζεται υψηλό επίπεδο ασφάλειας ενώ η επικοινωνία των POPs μεταξύ τους διαμορφώνεται ανάλογα με τις προδιαγραφές που θέτει ο ίδιος.

Επιπλέον, μέσω των συνδέσεων αφενός μεν με το διεθνές MPLS δίκτυο της OTEGlobe και με το δίκτυο της OTENET Telecommunications (με έδρα την Κύπρο) υπάρχει δυνατότητα υλοποίησης διεθνών VPNs με εγγυημένα χαρακτηριστικά λειτουργίας.

Προκειμένου να ικανοποιούνται οι ιδιαίτερες απαιτήσεις διαφορετικών εφαρμογών, η OTENET υλοποιεί μηχανισμό Παροχής Υπηρεσιών Ποιότητας (QoS). Η κίνηση κατηγοριοποιείται σε διακριτές κλάσεις ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της. Συνεπακόλουθα μπορούν να ικανοποιηθούν και τα πιο απαιτητικά SLAs.

Παράλληλα, η OTENET προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης, διαχείρισης και υποστήριξης της δικτυακής υποδομής του πελάτη (Managed Services).

Κοινοποίηση
Hi, I’m admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *