Παρατηρητήριο τιμών τηλεπικοινωνιακών & ταχυδρομικών προϊόντων

4 Μαρτίου 2016

Η ΕΕΤΤ πραγματοποίησε πρόσφατα παρουσίαση για το «Pricescope», το Παρατηρητήριο τιμών τηλεπικοινωνιακών & ταχυδρομικών προϊόντων, μία καινοτόμο ηλεκτρονική εφαρμογή που επιτρέπει στους καταναλωτές να συγκρίνουν, με εύχρηστο και αξιόπιστο τρόπο, τα προϊόντα σε σταθερή τηλεφωνία, κινητή και Internet, καθώς και τις υπηρεσίες ταχυμεταφορών που διατίθενται στην ελληνική αγορά. Στην παρουσίαση, που αφορούσε την πιλοτική λειτουργία του έργου, συμμετείχαν εκπρόσωποι της αγοράς, των ΜΜΕ και φορέων.

Ειδικότερα, το Παρατηρητήριο τιμών τηλεπικοινωνιακών & ταχυδρομικών προϊόντων της ΕΕΤΤ διαθέτει δύο βασικές λειτουργίες, την αναζήτηση προϊόντων βάσει συγκεκριμένων κριτήριων και τη σύγκριση λιανικών τιμών. Επίσης, στο Παρατηρητήριο οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για νέα προγράμματα, πρόσθετες παροχές και προσφορές και να δημιουργούν προσωπικό προφίλ χρήσης υπηρεσιών.

Η εφαρμογή αποτελείται από δύο βασικά υποσυστήματα: α) το ηλεκτρονικό αποθετήριο στο οποίο οι πάροχοι εισάγουν και επικαιροποιούν, μέσω ασφαλούς web υπηρεσίας και κατά ενοποιημένο τρόπο, τα τιμολογιακά στοιχεία για όλα τα εμπορικά διαθέσιμα πακέτα και β) το ηλεκτρονικό Παρατηρητήριο που περιλαμβάνει ήδη 900 τηλεπικοινωνιακά προϊόντα και 80 προϊόντα ταχυμεταφορών προς χρήση των καταναλωτών.

Επισημαίνεται ότι το έργο αναπτύσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» (ΕΣΠΑ 2007-2013).

Σχετικό υλικό βρίσκεται στο http://www.eett.gr

Για περισσότερες πληροφορίες:
Ιωάννα Αλεξοπούλου
Προϊσταμένη Τμ. Δημοσίων Σχέσεων ΕΕΤΤ
Τ: 210 6151250
E: i.alexopoulou@eett.gr

Κοινοποίηση

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.