Νέα απάτη στο όνομα της Piraeus Bank

Κυκλοφόρησε νέα κακόβουλη προσπάθεια υποκλοπής προσωπικών στοιχείων αυτή τη φορά στο όνομα της τράπεζας Πειραιώς. Υπενθυμίζουμε τις εκτεταμένες προσπάθειες απάτης που έκαναν πρόσφατα κάποιοι στο όνομα της Citibank που ανάγκασαν την τράπεζα να βγάλει ανακοίνωση προς τους πελάτες τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται ότι η τράπεζα Πειραιώς δεν έχει ακόμα προλάβει να λάβει γνώση της συγκεκριμένης προσπάθειας απάτης (phishing) και δεν έχει ακόμα εκδώσει κάποια ανακοίνωση. Σαν αποστολέας του email φαίνεται το IbankV2Email@piraeusbank.gr. ενώ το email γράφει:

Αγαπητε πελατη


Μπορειτε εχουν βραβευθει με κουπονι για 100 eur.
Δωροεπιταγη code: 11245325932
για να συλλεξουμε παρακαλω συνδεθείτε (σημ: είναι link που δεν δημοσιεύουμε για αυτονόητους λόγους) και να εισαγετε το κωδικο κουπονιου παραπανω.
Παρακαλω επιτρεψτε 3-5 μερες για μεταποιηση.

Copyright © winbank 2008


Και από αυτό το email καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για απάτη που μάλλον έρχεται από το εξωτερικό καθώς δεν βγαίνει ορθό νόημα, σαν να έχει χρησιμοποιηθεί αυτόματος μεταφραστής, ενώ δεν υπάρχουν πουθενά τόνοι. Η διεύθυνση στην οποία οδηγεί το link είναι φυσικά μια πλασματική διεύθυνση που έχει μία ip και στη συνέχεια /winbank.gr/login.

Ο αποστολέας ζητάει να παραδοθούν οι κωδικοί του χρήστη σε μία καλά φτιαγμένη και προσεγμένη σελίδα μαζί με έναν πλασματικό δήθεν αριθμό κουπονιού που αυτός έχει κερδίσει με 100 ευρώ. Φυσικά αν κάποιος προσέξει λίγο βλέπει ότι όλα τα links δεν λειτουργούν ενώ υπάρχει και διαφημιστικό μπανεράκι που δίνει μία πιο επαγγελματική αίσθηση στην σελίδα απάτης.

Προσοχή λοιπόν γιατί φαίνεται ότι ο πόλεμος του phishing στην Ελλάδα μόλις ξεκίνησε. Μείνετε συντονισμένοι και μόλις έχουμε νέα θα σας τα ανακοινώσουμε.
digitalnews.gr

Κοινοποίηση

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.