Νέες τιμές θα ισχύουν στα διόδια από τη Δευτέρα, 8 Μαρτίου

Όπως ανακοίνωσε η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε., η χρέωση ανά χιλιόμετρο αναπροσαρμόζεται από τα 2 λεπτά ανά χλμ. στα 3 λεπτά ανά χλμ. σε τμήματα του οδικού άξονα.

Η αναπροσαρμογή των διοδίων τελών γίνεται σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης Παραχώρησης, που έχει συναφθεί με το Ελληνικό Δημόσιο και είναι αναγκαία προκειμένου να συνεχιστεί ομαλά η χρηματοδότηση της κατασκευής και λειτουργίας του οδικού άξονα.

Διευκρινίζεται ότι εξαιτίας των συμβάντων που έχουν επιβάλλει τον αποκλεισμό του τμήματος του έργου στην Κοιλάδα των Τεμπών, η εφαρμογή της αύξησης δνε θα είναι καθολική. Η αναπροσαρμογή θα γίνει στα διόδια Πελασγίας και Μοσχοχωρίου. Στα διόδια της Λεπτοκαρυάς δεν θα γίνει η αναπροσαρμογή, ενώ θα καταβάλλονται διόδια σε Μακρυχώρι, Πυργετό και Κλειδί (Αιγίνιο).

Έτσι, για τις μοτοσυκλέτες, τα διόδια Πελασγίας-Μοσχοχωρίου, Λεπτοκαρυάς διαμορφώνονται σε 1.60 ευρώ ενώ χωρίς χρέωση θα είναι τα διόδια σε Κλειδί (Αιγίνιο), Πυργετό και Μακρυχώρι σε όλες τις κατηγορίες.

Στα επιβατικά, οι τιμές διαμορφώνονται αντίστοιχα σε 2,30 ευρώ, στα φορτηγά έως τρεις άξονες στην Πελασγία θα κοστίζουν 5,80 ευρώ, στο Μοσχοχώρι 5,70 και στην Λεπτοκαρυά, 5,80 ευρώ.

Στην τέταρτη κατηγορία, στα φορτηγά με 4 άξονες και άνω, στην Πελασγία τα διόδια θα κοστίζουν 8,20 ευρώ, στο Μοσχοχώρι 8, και στην Λεπτοκαρυά 8,10.

πηγή: tanea.gr

Κοινοποίηση

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *