Ερχονται αυξήσεις στα διόδια του ΠΑΘΕ

Ερχονται αυξήσεις στα διόδια του ΠΑΘΕ

Υποχρεωτικές οι ζώνες ασφαλείας και για τα πίσω καθίσματα στον αυτοκινητόδρομο

Αρχισε από χθες η είσπραξη των διοδίων από το προσωπικό της εταιρείας Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ, η οποία ανέλαβε τη λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του αυτοκινητοδρόμου τμήματος του ΠΑΘΕ που ξεκινά από τις Ράχες Φθιώτιδας και καταλήγει στο Κλειδί Ημαθίας, μήκους 230 χλμ. Οπως αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας, στο τμήμα αυτό του ΠΑΘΕ καθίστανται υποχρεωτικές οι ζώνες ασφαλείας και για τους επιβάτες στα πίσω καθίσματα, όπως για τον οδηγό και τον συνοδηγό, εφόσον το όχημα βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο, έστω και αν είναι σταθμευμένο.

Η είσπραξη των διοδίων από την εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ προαναγγέλλει αυξήσεις στις τιμές των διοδίων, που θα φθάσουν ως και τον διπλασιασμό τους ως το τέλος του μηνός ή το αργότερο ως τις 15 Απριλίου, οπότε πλέον θα εισπράττονται διόδια στους τέσσερις υπάρχοντες σταθμούς και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας των οχημάτων. Τώρα, κατά την αρχική μεταβατική περίοδο, εισπράττονται διόδια σε δύο σταθμούς κατά την άνοδο των οχημάτων προς Θεσσαλονίκη (Πελασγίας και Τεμπών) και σε δύο σταθμούς κατά την κάθοδο προς Αθήνα (Μοσχοχωρίου και Λεπτοκαρυάς). Ως προχθές τα διόδια εισέπρατταν οι υπάλληλοι του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ). Προς το παρόν δεν υπάρχουν αυξήσεις στις τιμές των διοδίων. Ωστόσο στα φορτηγά οι τρεις κατηγορίες που υπήρχαν ως τώρα ενοποιούνται σε δύο και αυτό σημαίνει μια αύξηση στις τιμές της τάξεως των 0,70 λεπτών για τα μεγάλα φορτηγά.

Η εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ ανακοίνωσε ακόμη ότι, σύμφωνα με τον νόμο 3506/2007 (άρθρο 25.4), από την καταβολή διοδίων τελών εξαιρούνται μόνο αστυνομικά οχήματα, οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οχήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και ασθενοφόρα. Επιπλέον στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι κατά την κίνηση στον αυτοκινητόδρομο τα οχήματα πρέπει να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας ημέρα και νύχτα. Θα πρέπει να εφαρμόζονται πιστά οι διατάξεις του ΚΟΚ. Σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος στον αυτοκινητόδρομο ο χρήστης θα μπορεί να καλεί το 1866.

Copyright © ΤΟ ΒΗΜΑ – Ημερομηνία δημοσίευσης 21/3/2008

Κοινοποίηση

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.