Κάλεσμα για προληπτικό έλεγχο σε 26.879 αυτοκίνητα της Toyota

Ρεπορτάζ Δήμητρα Σκούφου
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Σε πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου 26.879 αυτοκινήτων προχωρά η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota και στην Ελλάδα. Η εταιρεία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τον επανέλεγχο 2,77 εκατ. οχημάτων σε όλο τον κόσμο και καλεί για έλεγχο και στη χώρα μας 25.749 αυτοκίνητα των μοντέλων Avensis, Corolla και Prius και 1.130 οχήματα Prius. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, σε επανέλεγχο από την Toyota Ελλάς ΑΒΕΕ θα υποβληθούν τα μοντέλα: Avensis με ημερομηνία παραγωγής από 21 Αυγούστου 2002 έως 14 Οκτωβρίου 2008, Corolla με ημερομηνία παραγωγής από 6 Ιουλίου 2001 έως 31 Μαρτίου 2004 και Prius με ημερομηνία παραγωγής από 4 Ιουνίου 2003 έως 27 Μαρτίου 2009.
Ορισμένα μοντέλα τύπου Avensis με βενζινοκινητήρα 1.6 και 1.8 λίτρων, Corolla ιαπωνικής κατασκευής διαθέτουν ηλεκτρικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης, το οποίο αποτελείται από δύο ενδιάμεσους άξονες και ένα ολισθαίνον πολύσφηνο.
Ο έλεγχος γίνεται καθώς υπάρχει πιθανότητα μη σωστής κατεργασίας του μετάλλου κατασκευής του ενδιάμεσου ρυθμιζόμενου άξονα.
Σε ό,τι αφορά τα Prius, το υβριδικό σύστημά τους είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρική αντλία ψύξης. Κατά την κατασκευή της υπάρχει το ενδεχόμενο η περιέλιξη του ηλεκτρικού μοτέρ της να έχει κάποιο ελάττωμα με αποτέλεσμα να καταστραφεί. Σε ελάχιστες περιπτώσεις, μπορεί να καταλήξει σε βραχυκύκλωμα που οδηγεί με τη σειρά του στην απενεργοποίηση του κυκλώματος από την κεντρική ηλεκτρική ασφάλεια του συστήματος και ως συνέπεια στην παύση λειτουργίας του υβριδικού συστήματος.
Περισσότερες πληροφορίες στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Toyota Ελλάς στο τηλέφωνο 210-2808.000.

ΤΑ ΝΕΑ

Κοινοποίηση

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.