«Αυθαίρετες χρεώσεις»

Η τράπεζα Α-Βank αυθαίρετα αλλάζει την τιμολογιακή της πολιτική εις βάρος των πελατών της. Συγκεκριμένα, στα εισερχόμενα εμβάσματα (καταθέσεις) από πελάτες μου προς τον λογαριασμό μου ταμιευτηρίου, με συναλλαγή μέσω Διαδικτύου (όχι ταμειακή) δεν με χρέωνε με προμήθεια ως 2/08. Και ξαφνικά άρχισε να με χρεώνει 3 ευρώ ανά συναλλαγή.
Από 1.4.2008 άρχισα να διαμαρτύρομαι: α) με επιστολή προς Α-Βank (έντυπο υποδείξεων- παραπόνων), β) στο κατάστημα Κολωνακίου δύο φορές που απευθύνθηκα ουδεμία απάντηση έλαβα, γ) τηλεφωνικά μέσω Α-phone banking ομοίως. Στις 21.5.2008 απευθύνθηκα στον Τραπεζικό Μεσολαβητή. Δηλαδή στον φορέα που δημιούργησαν οι ίδιες οι τράπεζες για τους… απαιτητικούς πελάτες που ψάχνουν τα δικαιώματά τους. Σε λίγες ημέρες μού απάντησαν (Α.Π. 765) ότι θα πρέπει να μου δώσει απάντηση πρώτα η Α-Βank (κωδικός αναφοράς 558/2008, υπεύθυνη κυρία Λαγγουράνη, τηλ. 210 3376.700).

Στις 6.6.2008 η Α-Βank μού γνωστοποίησε τα τιμολόγιά της (Υπηρεσία Πελατών, κυρία Κοκκιναρά, κυρία Παπατριανταφύλλου, τηλ. 210 3265.630) και πως αυτές είναι οι χρεώσεις (επιστολή 1619.1.18026), χωρίς να απαντάει επί της ουσίας. Επανήλθα με νέα επιστολή μου στέλνοντάς τους εκτυπώσεις από τα αποδεικτικά συναλλαγών μέσω Διαδικτύου, στα οποία καθαρά φαίνεται ότι τα έξοδα της πληρώτριας τράπεζας αναφέρονται ως 1,50 ευρώ και ρωτώντας πάλι γιατί άλλαξαν οι χρεώσεις από 0 (2/08) σε 3 ευρώ στο εξής. Ουδεμία απάντηση έλαβα.

Στις 11.7.2008 με νέα επιστολή μου προς Τραπεζικό Μεσολαβητή τούς γνωστοποίησα τα ως άνω και διαμαρτυρήθηκα για τη συμπεριφορά της Α-Βank. Ως σήμερα (31.8.2008) ουδεμία απάντηση έλαβα.

Συμπέρασμα:

α) Διακόπτω τις συναλλαγές μου με την Α-Βank ως αναξιόπιστη και προβληματική. Υστερα από 25 χρόνια συναλλαγών, έτσι επιβραβεύει η Α-Βank έναν πελάτη της.

β) Αν για ένα τέτοιο μικρό θέμα κάποιος πολίτης ταλαιπωρείται επί 6μηνο και πλέον χωρίς να βρίσκει το δίκιο του, με τρόμο αναρωτιέμαι τι θα συμβεί αν κάποιος έχει σοβαρές υποχρεώσεις και βάρη (δάνεια κατοικίας κτλ.) με υπέρογκα ποσά. Τι κόλαση θα περνάει, με την αυθαιρεσία των τραπεζών…

ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ελεύθερος επαγγελματίας Αθήνα

Κοινοποίηση

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *